2022-02-03 14:13:16• hírek • Agerpres

Az e-sport romániai elismeréséről szóló tervezetet nyújtott be a parlamentbe Florin Cîţu

Képünk illusztráció.  forrás: commins.wikimedia.org
Képünk illusztráció. forrás: commins.wikimedia.org

 Az elektronikus sport (e-sport) romániai elismeréséről nyújtott be szerdán törvénytervezetet a parlamentbe a Nemzeti Liberális Párt és a szenátus elnöke. Florin Cîţu csütörtökön a tervezetét visszavonta, és később módosításokkal újra beterjeszti - tájékoztatott a PNL.

Az alakulat közleménye szerint a jogszabályjavaslatot a Nemzeti Liberális Párt ifjúsági szervezete (TNL) dolgozta ki a Nemzetközi E-sport Szövetséggel együttműködve. Beterjesztését a parlamentbe Florin Cîţu vállalta. A politikus indoklása szerint a romániai e-sport nem fejlődhet a sportként való formális elismerése nélkül. 'Erre az igényre a lehető legliberálisabb módon válaszoltunk. A legkorrektebb szabályozás az, amit a piac kér' - idézte a PNL elnökét a közlemény.


A törvénytervezet szerint 'a sportnak minősülő e-sport virtuális környezetben, számítógép vagy elektronikus eszköz felhasználásával, szervezett és versenyszerű módon, egyénileg vagy csoportosan végzett tevékenység, amellyel bármilyen szintű versenyen eredményt lehet elérni'.


A jogszabályban szereplő meghatározás szerint az e-sportoló az a 14. évet betöltött személy, aki szellemi képességeit virtuális környezetben, szervezett formában és versenyszerűen használja, illetve szerepel a romániai e-sportolók nyilvántartásában; az e-sport-verseny az e-sportolók részvételével szervezett, nyilvános vagy zártkörű, virtuális környezetben zajló versenyszerű esemény. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: